hero banner

Machines

Samen met diverse partners bouwt NOMECS UW MACHINES

Of het nu gaat over  test-opstellingen, prototypes of volwaardige machines, voor iedere machine staan we in voor elke etappe van het project.

Engineering en ontwerp, Fabricage, Assemblage, Testing, Opstart, In bedrijfsstelling.

Ontwerp

NOMECS ontwerpt uw machines volgens uw vereisten en wensen, 100% op uw maat, om naadloos in uw bestaande productie-apparaat te passen. Wij wenden onze jarenlange ervaring in de machinebouw aan, om net die machine te bouwen die u nodig heeft.

Onze realisaties draaien in diverse bedrijfstakken, zoals:

 • Material handling en conveying
 • Verpakkingsmachines
 • Houtbewerkingsmachines
 • Montagegereedschappen
 • Units voor automatische assemblage en kwaliteitscontrole
 • Pick and place units

Al onze ontwerpen worden in 3D uitgewerkt, met behulp van de meest recente versie van de ontwerpsoftware SolidWorks. Hierdoor krijgt u al tijdens het ontwerpproces een duidelijk beeld van de machine of installatie in wording en kunt u alles op de voet volgen.

Solidworks

NOMECS heeft gekozen voor de 3D-software SolidWorks. We gebruiken deze software voor een groot deel van onze engineering-activiteiten: van voorstudie en haalbaarheidsstudie over concept en ontwerp tot en met constructieplans. Daarenboven beschikken we over extra software om berekeningen te doen van structuren en mechanismen.

Specifieke info over SolidWorks vindt u op www.solidworks.com

Co-engineering

Er is maatwerk en maatwerk.
Er worden dikwijls machines en installaties verkocht die zogenaamd ‘op maat van de klant’ zijn. Veelal hergebruikt men bestaande ontwerpen van machines of installaties en past deze dan licht aan, zodat ze min of meer voldoen aan de klanteneisen. Het resultaat is zelden een machine of installatie die echt op maat van de klant is en volledig voldoet aan alle klanteneisen.
Wij pakken dit anders aan.

Bij NOMECS is ‘op maat van de klant’, wel degelijk ‘op maat van de klant’.

Uw maatwerkmachine of -installatie zal ‘als gegoten’ passen in uw productie(-lijn). En ze zal exact doen wat u vooropstelt. Uw machine of installatie zal als het ware ‘tailored to your needs’ zijn.
Onze aanpak? Co-engineering!
Wij engineeren uw machine of installatie samen met u.

Machines op maat en prototypes

NOMECS ontwerpt niet alleen uw machines en installaties. Samen met onze partners nemen we ook de realisatie onder onze hoede. We staan in voor elke etappe van het project:

 • Haalbaarheid en voorstudie
 • Ontwerp en engineering
 • Detailengineering en constructieplannen
 • Fabricage
 • Assemblage
 • Testing
 • Opstart
 • Inbedrijfsstelling

Of het nu gaat over testopstellingen, prototypes of volwaardige machines, NOMECS staat voor iedere machine in voor het volledige traject.

Upgrading

NOMECS ontwikkelt niet alleen nieuwe machines. Ook aanpassingen aan bestaande machines en installaties zien we als volwaardige projecten.

U wilt een bestaande machine of installatie verbeteren en/of uitbreiden en zo de performantie naar een hoger niveau tillen? NOMECS is uw aangewezen partner daarvoor! Ongeacht of het nu gaat om een kleine aanpassing of om een ingrijpende ombouw.

Retrofitting

NOMECS richt zich niet enkel op nieuwe machines en upgrades van bestaande machines, maar ook op het in stand houden van bestaande machines.

U werkt met een bestaande machine waarvan de vitale onderdelen (aandrijvingen, actuatoren, detectoren, enz.) dringend aan vervanging toe zijn, maar waarvoor de wisselstukken niet meer beschikbaar zijn? NOMECS zoekt voor u equivalente componenten en voorziet de nodige aanpassingen aan de bestaande machine om deze nieuwe componenten in te bouwen. Verder doen we een volledige revisie van uw machine, waardoor ze zo goed als nieuw is en u er opnieuw voor lange tijd op kunt rekenen.

Conveying & material handling

Voor elke thematiek over intern goederentransport en -behandeling (conveying en material handling) bent u bij NOMECS aan het juiste adres: onze jarenlange ervaring in de wereld van het interne transport en goederenbehandeling stelt ons in staat uw project van A tot Z in goede banen te leiden:

 • van eerste schetsen naar layout- en inplantingsplannen,
 • over de engineering en constructieplannen
 • tot en met de installatie en opstart.

Alle fasen zijn ons meer dan bekend.

Niet alleen voor nieuwe installaties kunt u bij NOMECS terecht, ook voor aanpassingen en onderhoud aan of depannage van bestaande systemen zijn wij de aangewezen partner.

In het bijzonder voor de door Manumoderne gebouwde conveyingsystemen kunt u niet om NOMECS heen.

Automatisering

Voor de automatisering houden we alle mogelijkheden open. Daarvoor hebben we met verschillende partners een degelijke samenwerking uitgebouwd, zodat we kunnen automatiseren met de meeste courante merken. Allen-Bradley, Beckhoff, B&R, Jetter, Mitsubishi, Omron, Siemens,… ze behoren allen tot de mogelijkheden.

Zo kunnen we ook op het vlak van sturingen en programmering op maat van de klant werken.
We beperken deze automatisering niet tot nieuwe machines. Aanpassingen aan bestaande systemen, depannages en aanpassen van bestaande programma’s zijn evenwaardige projecten.

Machineveiligheid

Machineveiligheid maakt integraal deel uit van alle projecten:

 • nieuwe machines en installaties
 • aanpassen van bestaande machines en installaties
 • uitbreidingen van bestaande machines en installaties